Speciallinser

Speciallinser kan anvendes til rigtigt mange forskellige typer synsfejl og/ eller øjensygdomme samt ved tørre øjne. Linsens stabile form giver et krystalklart syn, hvilket gør den meget velegnet til personer, der ikke opnår et tilfredsstillende syn med bløde linser. Samtidig gør størrelsen af linsen, at den er meget behagelig at have på hele dagen lang. “Skål” faconen på linsen gør at der kommer et væske reservoir under linsen, hvilket giver fugt til hornhinden hele dagen.

Vores speciallinser er specielt designet til keratoconus, irregulær cornea, følsomme øjne og post refraktive operationer. Derudover: Regulær cornea, PMD, Post Graft, ICRS, Sjögrens Syndrom, Corneal Trauma og Facialisparese.

Linserne kan benyttes dagligt i op til et år, herefter skal linserne udskiftes. Disse specialfremstillede linser er individuelt designet baseret på resultaterne fra din optiker.

Sclerallinser

Hvad er sclerallinser? Sclerallinser er stabile linser med stor diameter, der bruges til at rehabilitere synet, når hornhindeformen er forvrænget fra sygdom, ardannelse
eller efter en hornhindeimplantat. Disse linser er større end hornhinden, normalt ca. 15-18 mm i diameter og hviler på sclera.

Håndtering

Sclerallinser bliver isat med ukonserveret saltvandt, som forbliver under linsen hele dagen. Dette er en stor fordel for dem, der har tørre øjne, da dette reservoir med tårer under, kan lindre symptomer på tørre øjne og også bruges til at hjælpe med at behandle denne øjenlidelse. Ligesom andre stabile linser (RGP) bliver sclerallinser tilpasset for at opnå optimalt syn, komfort og okulær sundhed, de bliver kun tilpasset af specialister. Tilpasning af sclerallinser kan være en kompliceret proces og kræver flere aftaler og justeringer. Det kræver også forskellige håndteringsteknikker for at indsætte og fjerne linserne sammenlignet med mindre RGP eller bløde linser.

Tilpasning

Processen til tilpasning af sclerallinser og de teknikker, der er involveret i håndtering af disse linser, vil alle blive diskuteret detaljeret med dig når du møder op til din aftale. Når din sidste linse er udleveret, kan du stole på, at vi sammen opnår det allerbedste syn og komfort.

Læs mere her